In oktober 2001 gingen wij voor het eerst naar AustraliŽ. Het reisgezelschap bestond toen uit vier personen: Peter en ik, mijn moeder Jantje en Peter z'n zus Els. Doel van die reis was het bezoeken van familie op diverse plaatsen langs de oostkust en zoveel mogelijk zien van Queensland. Beide doelstellingen zijn meer dan gehaald.

 

We begonnen in Brisbane en reisden vervolgens de route: Byron Bay, Stanthorpe, Bundaberg, Emerald/The Willows, Mackay, Airlie Beach, Cairns. We zagen veel en deden zoveel indrukken op dat we het idee hadden dat we minstens drie maanden onderweg waren geweest. Het waren bijna zes weken. En in die zes weken leerden we een stukje van AustraliŽ kennen; de geuren, de kleuren, de mensen, de dieren en die onmetelijke ruimte en rust. We vielen als een blok voor het land. Het kan niet anders worden omschreven. Liefde op het eerste, tweede ťn derde gezicht. Wat een land.

 

 

En vanaf het eerste moment tijdens die eerste reis wisten we al dat er een moment zou komen dat we nůg een keer naar AustraliŽ zouden willen. Terug naar "the land down under". Een beetje terug naar huis. Want AustraliŽ kruipt onder je huid en als je er eenmaal weer vandaan bent dan ga je het missen.

En dus gaan we terug. In oktober van dit jaar, precies drie jaar na onze vorige reis. Deze website doet verslag van die reis, van de voorbereidingen, van de plannen en eenmaal aan de andere kant van de aardbol zal deze website het thuisfront op de hoogte houden van ons wel en wee in AustraliŽ.

Veel plezier bij het lezen. En als je contact wilt, nu, straks of later... klik dan op de contactknop voor het gastenboek en de emailopties. Wij stellen reacties zťťr op prijs!

Roely
februari 2004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het begin...