Januari 2001
De toestemming voor het vakantieverlof is er. We kunnen gaan!
In de afgelopen maanden hebben we al allerlei brochures en folders verzameld. De boeken van Jantje's vorige reizen zijn er en zelfs brochures die Jannie van der Meulen en Jantientje ons vanuit AustraliŽ toezenden.
In Assen bestellen we het boek waar je niet zonder kunt.... De Lonely Planet gids over Queensland.

We spreken af een weekend in een huisje op 'de hei' te gaan zitten om een aantal zaken te bepalen:

 

We reserveren het weekend van 16 februari hiervoor in onze agenda's want op donderdag 15 februari geeft Wereldcontact een informatie-avond in De Kolk in Assen. We kunnen mooi eerst daar naar toe en dan, met alle informatie die we hebben, aansluitend een weekendje de hei op.

16 februari 2001
We vertrekken we naar een 'hutje op de hei'. Een leuk huisje, rietgedekt, in het bos. Heel Hollands allemaal.....

Het huisje lijkt wel een plankamer, kaart van AustraliŽ aan de muur, wereldbolbalonnen aan het plafond en veel, heel veel boeken en brochures.

Daar besluiten we, na bestudering der stukken, dat we op 5 oktober zullen vertrekken en vervolgens op 14 november pas weer terug te keren.

   

24 februari 2001
Na het weekend stuurt Roely een Email naar Wereldcontact. Op 23 februari bellen ze terug, de tickets van Quantas zijn al uitverkocht. Daar hadden we niet op gerekend!
Wereldcontact doet het voorstel om met Malaysia Airlines te vliegen.
Roely belt met Jantje en Els om te overleggen.

Op 24 februari wordt geboekt. We gaan op 5 oktober, met Malaysia Airlines naar Brisbane maar... met een dag overblijven in Kuala Lumpur (met hotelkamer). En zo komen we, zonder dat we het gepland hadden, ook nog in MaleisiŽ terecht. Maar... het belangrijkste is toch wel: WE GAAN!

 

24 juli 2001
Het vertrek komt dichterbij en er is dus steeds meer te regelen.

In AustraliŽ heeft Jannie van der Meulen een oude cottage uit 1890 voor ons geboekt in Stanthorpe en Jantientje regelde een appartement/huisje in Bundaberg. Zelf lukte het, met enige moeite, om via het internet een cabin te regelen in Kingscliff. Iets boeken in Byron Bay lukte niet, het is begin oktober nog schoolvakantie daar. Kingscliff ligt zoín 60 km van Byron Bay af en dat is dus goed te doen.

Peter en ik lieten een internationaal rijbewijs maken bij de ANWB en we hebben regelmatig contact met Jantje en Els om zaken af te stemmen. En we hebben veel gewinkeld! Waterschoentjes, veel korte broeken en kreukvrije shirts.

We besloten ook om de planning wat aan te passen. Aan het eind van onze reis hadden we slechts 4 dagen in Cairns gepland. Dat blijkt veel te weinig te zijn, er is daar in de omgeving zoveel te zien en te doen. We korten het bezoek aan Townsville en de Whitsundays in tot 3 of 4 dagen en plakken de overige 5 dagen bij Cairns aan. Dit boeken we nog niet, als we in Bundaberg zijn gaan we wel even langs een reisbureau.

Ook The Willows boeken we nog niet. Jannie van der Meulen heeft hier allerlei informatie over en als we bij haar zijn hebben we nog tijd zat om dat stukje van de reis te regelen.

In september komen we nog een weekend bij elkaar (twee weken voor vertrek) om de puntjes op de I te zetten.

En verderÖ tellen we de dagen!