Vive la stal!

dondersteen | Dagelijkse dingen,Reizen | zondag, 19 juli, 2015

P1140576klein  Tjonge, het was een gedoe zeg, een geschikte woning vinden aan de Normandische kust. Er zijn woningen zat maar wat bleek? De Fransozen vinden 10 vierkante meter met daarin een twee persoonsbed, een tafeltje met twee harde keukenstoeltjes en een werkblokje met twee electrieke kookplaatjes een ‘Studio’. Zo’n plek waar je je achterwerk niet kunt keren en waarvan je denkt ‘als het toevallig regent word ik daar gek’. En daar vragen ze dan prijzen voor! Echt ne pas normale!

Ik heb dit keer dus heel lang bij mijn vrienden van Booking.com moeten zoeken naar een geschikt huis in het hoogseizoen. Toen ik iets verder landinwaarts zocht kwam ik terecht bij Le Bois Morand. Een oude stal naast een landhuis die prachtig verbouwd leek met alles-er-op-en-er-aan. De eerste test was doorstaan: prijs goed, foto’s goed. Ik klikte mezelf door naar de reviews. Lovend. Lovender. Lovendst. We hadden een winnaar! Ik boekte meteen.

Gisteren kwamen we hier aan. Le Patron et sa femme waren in de immense tuin aan het werk. Toen we de oprijlaan opreden lieten ze hun werk vallen en kwamen naar ons toe voor de begroeting. Gelukkig spraken ze beide redelijk Engels en wij een beetje Frans dus dat verliep gesmeerd. ‘Excuse, excuse moi pour le jardin’, zei madame Le Patron. Want ze was het gras nog aan het maaien en dat maakte herrie en dat had ze ons graag bespaard. Wij vonden het ‘pas de problème!’ en liepen verwonderd rond in onze woning voor een week.

Fijn is het. Ruim. Warm. Thuis. Een heerlijk rustpunt na weken, maanden, keihard werken.

Helaas nog geen reacties

Helaas nog geen reacties.

Sorry, the comment form is closed at this time.

RSS feed for comments on this post.