Wat een feest…

dondersteen | Dagelijkse dingen | maandag, 7 mei, 2012

20120507-125934.jpg
Daar zitten we dan, op de eerste rij. Uitzicht op een zonnig blauw Oslo. Omdat we retourgasten zijn mochten we, eerder dan de rest, terug het schip op. En dan…. dan heb je het topuitzicht in ‘the Observation Lounge’ voor het uitzoeken. Als in: je bent jarig en dan krijg je het cadeau.

Wat we ook al cadeau kregen is het weer. Niks 11 graden, zoals voorspeld, dat hadden ze weer hartstikke fout. Ha. We slenterden door Oslo, zagen het Nobelhuis (het gouden medalion op de voorgevel schitterde in de zon) en aten een lekkere lunch op een terras. Als in: buiten, zonder jas aan. Ik geloof dat ik zelfs een beetje verbrand ben.

Gisteravond gingen we naar de ‘Magic Show’ in het theater. We dachten goochelaars te gaan zien maar het was een wervelende show met zang, dans en acrobatiek. Vanavond gaan we weer want op de terugweg hebben ze een andere show dan op de heenweg. Hoe handig bedacht.

We sliepen tot 03.00 uur goed vannacht. Toen kwam het schip in wat zwaarder weer en ging het rollen. Stampen is te doen, rollen is niet fijn. De kapitein minderde vaart en deed iets nuttigs want een tijdje later was de boel weer stabiel.

En het ontbijt buffet… Ik kan er beter niet over schrijven. Mijn dieet krijgt een zware opdonder deze dagen. Maar ach, je wordt maar een keer 49 nietwaar?

Vanochtend, toen we na het ontbijt terugliepen naar de hut zei ik: “als we nou de lift naar de zevende verdieping nemen en dan de winkelstraat door en dan de lift naar de tiende, dat is het handigst”. Je raakt je gevoel voor werkelijkheid wel een beetje kwijt hier. Dit is een schip maar zo voelt het niet. Nou ja, behalve vannacht dan, met dat rollen…

Langzaam maar zeker loopt de observation lounge vol. We hebben inmiddels een kop koffie. Het leven is goed. En jarig zijn is helemaal niet erg.

Filmpje op joe-tjoep:

Color magic

11 reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

RSS feed for comments on this post.