Positieve energie

dondersteen | Dagelijkse dingen | donderdag, 12 april, 2007

rijstkorrels.jpgIk geloof er in; in positieve energie. Ik weet zeker dat mensen die op een positieve manier in het leven staan en die op een positieve manier behandeld worden niet alleen gelukkiger zijn maar ook gezonder. Maar het is natuurlijk een vaag begrip; energie.

Toen ik vanochtend mijn digitale krant opensloeg las ik een artikel over een experiment met rijst. Het idee is dat je twee potjes met gekookte rijst wegzet op een plank. Je neemt voor dit experiment natuurlijk precies dezelfde hoeveelheid rijst, precies dezelfde hoeveelheid water en precies dezelfde potjes, die allebei natuurlijk gelijke schoon zijn. En dan spreek je, vanaf dat moment, het ene potje rijst alleen maar positief toe: ‘Ach rijst, wat ben je mooi, en lief, en je hebt zulke prachtige korrels…’ Het andere potje spreek je uitsluitend negatief toe, leef je helemaal uit in slechte, nare, gemene teksten zou ik zeggen. En dan, na twee weken, blijkt dat de positieve rijst nauwelijks schimmelt en de negatieve rijst zwart ziet van de schimmel. Voorwaarde is wel dat je meent wat je zegt natuurlijk, een beetje giegelig staan doen richting twee potjes met rijst, ja, dát kunnen we allemaal wel!

Bizar? Bijzonder? Beslist.

Klik hier voor het artikel in de krant…
Klik hier voor de site van ‘Het rijstexperiment’

9 reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

RSS feed for comments on this post.