Land Art

dondersteen | Dagelijkse dingen,Geocaching | maandag, 5 oktober, 2009

observatorium Niet voor het eerst bracht onze hobby ons op een plek waar we normaal gesproken nooit terecht gekomen zouden zijn. We waren onderweg van Medemblik (waar we een heel gezellig weekend hadden doorgebracht met mijn moeder, zus en zwager) naar huis. Aangezien we allemaal geocachen leuk vinden plannen we dan langs de route wat caches zodat we even de benen kunnen strekken. En zo kwamen we, net voor Swifterband, terecht bij het Land Art project van Robert Morris.

Nietsvermoedend liepen we richting kunstwerk met maar één doel voor ogen; het vinden van de cache. Dat bleek niet zo moeilijk te zijn en om dan meteen weer terug te lopen…
‘Zullen we even naar het midden lopen?’
En we liepen. En we spraken met elkaar. Want stilzwijgen is niet zo ons ding zeg maar. En naarmate we verder richting midden liepen werden onze stemmen luider en luider. Niet omdat wij steeds harder gingen schreeuwen maar omdat de vorm van het object onze stemmen, op natuurlijke wijze, enorm versterkte.

Precies in het midden lag een platte steen. En als je daarop stond had je het optimale effect. En dus stonden we op de steen en riepen we maar wat de leegte in. Geen zware poëzie of zo hoor, het was tenslotte maandagochtend. Maar wat is het toch leuk als een hobby je op dit soort plekken brengt. En als u dus weer eens door de polder over de N307 richting Swifterband raast dan zou het een optie kunnen zijn even de benen te strekken bij het Observatorium van Robert Morris. Wat ons betreft beslist een aanrader.

Wat zegt u? Of we verder languit op de bank lagen dit weekend? Neuh, niet echt. We bezochten het Stoommachine Museum, gingen uitwaaien met windkracht acht aan het strand en waren gisteren in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Ach, eigenlijk zijn het allemaal aanraders. Het was dus een fijn weekend.

4 reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

RSS feed for comments on this post.